Andaman Padouk

HandelsnavnAndaman PadoukEngelsk: Andaman Padauk.Tysk: An damanen Padouk.USA: Padouk, Andaman Redwood, Vermilion Wood (East Indian Mahogany).
Latinsk navnPterocarpus dalbergioides.Familie: Leguminosae.
HjemstedAndamanerne. 
Massefylde750- 1000, middel 875 kg pr. m3.Almindeligvis noget lettere end Burma Padouk.
FarveFarven er rigere og mere varieret end hos Burma Padouk. Den kan gå fra alle afskygninger af gylden-brunt til kraftig rød, undertiden med mørkere striber. Ligesom hos Burma Padouk er farveægtheden \ .,, uensartet.
KernedannelseIngen Data.
Lugt og smagIngen Data.
KernestofferSom Burma Padouk
ÅrringeIngen Data
PorerIngen Data
SpejlIngen Data
Veddets karakterHar nogenlunde de samme karakteregenskaber som Burma Padouk, men menies dog at ligge lidt under denne i styrkeegenskaber.
SlidstyrkeIngen Data.
SvindIngen Data.
KløvelighedIngen Data.
BearbejdelighedSom Burma Padouk
AntændelighedIngen Data.
HoldbarhedIngen Data.
Særlige kendetegnEr vanskelig at skelne fra Burma Padouk, dog er farven almindelig­vis rigere og tegningen kraftigere og mere varieret end denne.
BarkenIngen Data.
AnvendelseFinder samme anvendelse som Burma Padouk. Til panelarbejder og indretninger kan der med finerer af særlig smukt stribede eller figu­rerede stammer opnås overordentlig smukke virkninger.
Bemærkninger­Som ovenfor nævnt er Padouk meget uernsartet ifarven. En del stam­mer er, hvad man i England kalder, »off -coloured« med en bleg rød­ lig eller gullig farve, man regner med ca. 30 %. Af de øvrige ca. 70 %, som klassificeres som »on-coloured«, har kun en lille del den efterspurgte røde farve. Det er sjældent at finde helt slankt træ, men kun en lille procentdel indeholder træ af virkelig smuk figurering. Denne kan variere på alle måder: stribet, flammet, moireret osv. Mest efterspurgt er den smukt stribede, ofte med mørkere striber og kan opnå meget høje pnser. Masertræet er i reglen mørkere og kan have meget smukke tegninger og er meget efterspurgt. Både i England og Amerika har såvel Andaman- som Burma Padouk været stærkt anvendt, ikke mindst til panelering og inventar i off ent­ lige bygninger, banker, biblioteker og lignende, hvor der er opnået overordentlig smukke resultater. Også herhjemme har den tid efter anden været benyttet af hængigt af de skif tende moder. Under de seneste års teaktræsmode har rødt træ så at sige været usælgeligt, men noget kunne tyde på, at Padouk i de kommende år vil komme til at spille en rolle herhjemme.