Erimodo

1. HandelsnavnErimodoAndre navne:Guldkysten: Anwarma , Warma.Angola: Mungen.ge.Belgisk Kongo: Sanga Sanga, Monguellam. fl., men ingen af nav­ nene er egentlig accepteret på træmarkedet.  
2. Latinsk navnRicinodendron afrikanum.Familie: Euphorbiaceae .
3. HjemstedIngen data.
4. MassefyldeNyfældet: 180-350 kg, middel 265 kg pr. ms.
5. FarveHvid til strågul.
6. KernedannelseIngen data.
7. Lugt og smagIngen data.
8. KernestofferIngen data.
9. ÅrringeIngen data.
10. PorerIngen data.
11. SpejlIngen data.
12. Veddets karakterErimodo er meget blødt og meget let, meget regelmæssig voksende og slankt i strukturen, er meget tilbøjeligt til at misfarve.
13. SlidstyrkeIngen data.
14. SvindIngen data.
15. KløvelighedIngen data.
16. BearbejdelighedIngen data.
17. AntændelighedIngen data.
18. HoldbarhedIngen data.
19. Særlige kendetegnIngen data.
20. BarkenIngen data.
21. AnvendelseIngen data.
22. Bemærkninger­En anden art Ricinodendron, R. rautanenii, vokser næsten ud.duk­ kende i Rodesia, det anvendes kun i begrænset mængde til erstatning for Bal:sa. På grund af sin prisbillighed burde den have langt større udbredelse. Træet bliver fra 9-25 m højt, enkelte når dog en højde på indtil 30 m og med en diameter fra 60 og for enkelte til 180 cm.SkærmtræTysk: Schirmbaum. Latinsk navn: Musanga Smithii.En meget udbredt træsort i Afrikas equatorialskove . Veddet er hvid­ lig gråt, slankt og regelmæssig med svag glans, marven er ejendom meli,g svampeagtig, porerne er store og meget lige, marvstrålerne brede. Rumvægten i luf ttørret tilstand 220 kg pr. m3 og hører således med til Afrikas allerletteste træsorter .Skærmtræet vokser overordentlig. hurtigt og producerer lige så stor vedmængde i 7 år som almindelige nåletræer i 30-40 år. Det løse, porøse træ har kun ringe tekniske egenskaber , men arwendes på samme måde som Balsatræet , ikke mindst som bæreflader for tunge træsorter.Skærmtræets usædvanlige evne til at producere store mængdier af cellestof vil uden tvivl frem i tiden gøre det til en efterspurgt og værdifuld træsort som storleverandør af råmateriale til papirfabri kationen.