Abachi, Obechi, Arere, Ayaus, Samba, Wawa.

1. HandelsnavnFransk: Africain-maple, Ayous, Samba.Engelsk: African-maple, Sof t-santinwood.Tysk: Pachaholz, West­ afrikanisches Satinholz.    
2. Latinsk navnTriplochiton scleroxylon.Familie: Sterculiaceae.
3. HjemstedTropisk Vestafrika (Elf enbenskysten ) , Frank Guinea, Spansk Guinea, Britisk Nigeria, Camerun, Gabun. 
4. MassefyldeNyfældet: 550-600 kg pr. m3.Lufttørret: 360-500 kg pr. m3.
5. FarveLyst, hvidgul, strågul, gulgrå, svagt stribet.
6. KernedannelseSynlig, ingen særlig forskel på kerne og splint.
7. Lugt og smagNår man bearbejder træet, fremkommer en syrlig lugt.
8. KernestofferIngen væsentlige.
9. ÅrringeSvagt synlige.
10. PorerSynlige, strøporet, store, åbne, ikke talrige.
11. SpejlUnder synsgrænsen.
12. Veddets karakterLøst, porøst, let, trevlet og låddent, meget blødt.
13. SlidstyrkeLille.
14. SvindLille.
15. KløvelighedTungt, spaltefladen flosset.
16. BearbejdelighedLet at save, høvle og pudse , godt at lime. Søm og skruer holder no­ genlunde. Let at bejdse , men får altid lyse porer. Træet er stærkt su­ gende, derfor noget vanskeligt at lakere og lignende.
17. AntændelighedLet, brænder med klar flamme.
18. HoldbarhedMeget dårlig mod orm, råd og svampeangreb.
19. Særlige kendetegnDet bløde, næsten svampede, ensartede ved, de grove åbne porer, den gule farve, svagt stribet struktur.
20. BarkenHvid og glat på unge træer. Grå og smudsig-gulbrun på gamle træer.
21. AnvendelseAnvendelse Blindfiner , krydsfiner, møbelplader , dørf yldinger , facadebogstaver, kassefabrikation (dog ikke til levnedsmidler ), bilkarosserier, kanoer og flyvemaskiner på grund af træets lethed.
22. Bemærkninger­Abachi er ikke særlig velegnet til finering med moderne maskiner, da det på grund af det bløde ved ikke altid kan tåle det store tryk, men kan kvæstes , så det senere giver milliontyskere. Abachi er et af de største skovtræer i tropisk Vestafrika, hvor den sælges under forskellige navne med lidt varierende holdbarhed.Den vokser i tæt, næsten ren skovbestand og kan opnå en højde af omkring 50 m og en diameter på over 2 m. Stammen kan være ren i en højde af 30 m. Bladene er håndformet (ahornagtige). Frugten (ahornagtig).På Elf enbenskysten forhandles den under navnet Samba eller Sam og er mest solgt til Frankrig og Tyskland. Fra Britisk Nigeria for­ handles træet under navnet Abachi eller Obechi og er en lidt bedre sort end Samba. Derfor er prisen lidt højere.I provinsen Camerun sælges den under navnet Ayous og eksporteres især til Frankrig . Ayous er lidt tungere end Abachi, nyfældet 550- 650 kg og lufttørt 450-500 kg pr. m3• Det er ikke så modtageligt for råd og svampeangreb.Abachi forhandles her i landet i brede planker, brædder og som blindfiner. Den importeres i runde blokke på ca. 4 m længde med en diameter fra 60 til 100 cm og derover, og i firkantede blokke på samme længde og en bredde og tykkelse af 50 til 80 cm.Abachi findes sjældent som lagervare, da den sælges og opskæres umiddelbart efter losningen, da den meget hurtigt angribes af orm.