Afromosia, Kokrodua, kaldes også for »Duateak«

HandelsnavnEngelsk: Afrormosia.Nederlandsk: Mokole.
Latinsk navnAfrormosia elate.Leguminosae.
HjemstedAfrika, navnlig inden for et begrænset område i Vest Ashanti ved Guldkysten. 
MassefyldeLufttørret: 700-800 kg pr. m3.
FarveNyfældet er træet gyldent gulbrunt, men udsat for dagslys bliver det mørkere, dog ikke mørkere end lysebrunt, og samtidig forsvinder næ­ sten den gyldne farve. Splinten forbliver stadig noget lysere.
KernedannelseSynlig, men ikke skarpt afgrænset fra den meget smalle splint.
Lugt og smagNæsten ingen.
KernestofferGarvesyre, lidt olie og farvestof.
ÅrringeVækstperioder tydelig markeret med en mørk, lidt ulden grænse.
PorerStrøporet, med jævnt fordelte og meget små porer.
SpejlUnder synsgrænsen.
Veddets karakterFast og ensartet, tæt, tungt, ret hårdt, stærkt, sejt og elastisk og har en stor brudstyrke. Slankt og retvokset , men med lidt filtret vækst, som i radiænmit giver en stribet struktur. Trods nogen glans uden større liv og dybde, heller ikke særlig karakt,erfuld, men alligevel af et tiltalende udseende.
SlidstyrkeSærdeles god i lighed med eg.
SvindRadiært 1,5 %, tangentialt 2,5 %. Kaster sig kun ubetydeligt under tørringen.
KløvelighedForholdvis tungt.
BearbejdelighedI reglen let, såvel med maskin- som håndværktøj , dog med tendens til oprifter. God at lime, er søm- og skruefast, pudses uden vanske­ lighed og er god at overfladebehandle.
AntændelighedTungt.
HoldbarhedTræet er umådelig holdbart over for orm og svampeangreb i lighed med teak og eg, og er derfor glimrende til udendørs konstruktioner, hvor det er udsat for luf tens og vejrets påvirkning.
Særlige kendetegnFarven og det tætte og faste ved med små strøporer. De mørke linjer mellem vækstperioderne , som er meget tydelige i tværsnit, men viser sig udviskede i længdesnit , samt den sapelistribede struktur i radiær­ snit.
BarkenEr grålig, brækker af i store flager – omtrent som barken på platan­ træ – hvorved der fremkommer en rødlig underbark, som giver stammen et plettet udseende. Deraf formodentlig det indfødte navn »Kokrodua«, som betyder rødt træ.
AnvendelseI skibsbygningsindustrien til dæk, rækværk, stiger og døre, samt til inventar, møbler, stole og bygningsarbejde, hvor der kræves stor slid­ styrke.
Bemærkninger­Afrormosia er et stort træ, det kan opnå en højde på 35-50 m og en diameter varierende fra 1-2 m. Rodudløbet fortsætter ofte langt op ad stammen, så den nederste del derved bliver meget uregelmæssig . Den øverste del af stammen er derimod næsten helt cylindrisk. Store træer kan opnå en grenfri stamme på indtil 30 m og vokser ofte i grupper. Kan købes i meget store dimensioner.Afrormosia opdagedes så sent som i 1947 .