Yang, Simara

1. HandelsnavnYang, SimaraAndre navne: Yang-teak, Gurjun, Bagac, Kanyin, Eng, Neram , Apitong, Hollung, Keruing, Dauwood , Ursuallaknown , Meneram, Kroewing, Kruin, Mai-Yang, Dau-con-rai.
2. Latinsk navnDipterocapos-spp.
3. HjemstedØstasien, Siam, Indien. 
4. MassefyldeLufttørret : 700-900 kg pr. m3, middel 800 kg pr. m3.
5. FarveDen ret tynde splint er temmelig lys. Kærnen , som udskiller sig tyde­ ligt fra splinten, er rødbrun med gråligt skær.
6. KernedannelseUdpræget kærnedannelse.
7. Lugt og smagSvag krydret harpiksduf t, duf ten kan også være ubehagelig, hvis træet har været opbevaret på et fugtigt sted i længere tid.
8. KernestofferFarve, harpiks og lidt olie. Denne harpiks er tilbøjelig til at samle sig i porerne, hvor den giver veddet et gråligt skær, den kan dog let af vaskes med sprit.
9. ÅrringeVækstperioderne er noget uensartede.
10. PorerPorer Ret store og talrige strøporer, som er fyldt med harpiks.
11. SpejlMange, mensmå og uægelmæssige.
12. Veddets karakterTungt, fast og stift, knækker i et meget fliset brud, undertiden kan det være lidt flammet, hvilket giver en smuk tegning.
13. SlidstyrkeMeget slidstærkt.
14. SvindIngen data.
15. KløvelighedRet tungt kløveligt.
16. BearbejdelighedLet at bearbejde såvel maskinelt som med håndværktøj, dog skal det bemærkes, at den store harpismængde i porerne kan virke sløvende på skærende værktøj. Tørring af træet må ske ret langsomt, da det er tilbøjelig til at udsvede harpiks. Støvet kan virke hudirriterend.e.
17. AntændelighedRet tungt antændeligt.
18. HoldbarhedTemmelig modstandsdygtigt overfor vejrliget, dog tåler det ingen sammenligning med f. eks. Teak. Til udvendigt brug anbefales det at imprægnere eller male det, det kan ikke tåle berøring med jorden.
19. Særlige kendetegnDe store åbne porer med harpiks i, farven, duf ten og de små spejl.
20. BarkenIngen data.
21. AnvendelseIngen data.
22. Bemærkninger­Yang vokser overalt i Malayas skove, såvel i bjergene som i lavlandet, hvor der findes en god jordbund. Den kan blive op til 40 m høj og 1,5-2 m i diameter og sælges i pæne knastrene kævler. I kystegnene har Yangtræet ofte været tappet for kærnestoffer af den ind­ fødte befolkning. Fremgangsmåden er den, at man ca. en fod over jorden borer et hul, som går ca. 1/3 af diameteren ind i stammen, hvorefter man med varme driver harpiksen ud. Det er dog meget sparsomt med olie, man udvinder på denne måde, idet værdien heraf kun andrager ca. 1/10 af træets værdi, og hertil kommer, at træerne ofte tager alvorlig skade heraf, og ikke sjældent går helt ud.